Notaclick: Online vastgoed (ver)kopen via uw notaris

Met Notaclick.be, een project van de Koninklijk Federatie van het Belgische Notariaat, kan u, onder het waakzaam oog van de notaris, online vastgoed aankopen of verkopen.

 

Al decennialang organiseren de notarissen openbare verkopen van vastgoed in verkoopzalen en cafés.
Het notariaat heeft ook op dit vlak de stap naar het internet gezet.
Nu kunt u, onder begeleiding en controle van de notaris, online huizen, appartementen en bouwgronden elektronisch kopen en verkopen, via de website www.notaclick.be.
Notaclick biedt u als koper de mogelijkheid om via het internet, op uw eigen ritme, in alle rust, veiligheid en vertrouwen, een bod uit te brengen op een goed.

 

Veilig en betrouwbaar met de eID-kaartlezer

Met behulp van deze kaartlezer kan je je elektronische identiteitskaart (eID) gebruiken om op een veilige en betrouwbare manier te werken op www.notaclick.be.

Op www.notaclick.be vind je een uitgebreide handleiding, waarin ook de installatie van de nodige software toegelicht wordt.
Op deze site staat ook een korte instructievideo (8 minuten), waarin de werking van Notaclick nog eens volledig uit de doeken wordt gedaan.

We hernemen kort de belangrijkste stappen voor de installatie van je eID-kaartlezer:

Je hebt nodig:

  • Je nieuwe eID-kaartlezer
  • Je eID-kaart
  • De pincode van je eID-kaart (tip: mocht je deze vergeten zijn, probeer dan even de pincode van je bankkaart of van je gsm, er is veel kans dat je destijds een van deze nummers koos).

Volg dan dit stappenplan:

  1. Installeer de eID-software van de website eid.belgium.be
  2. Als je alle stappen doorlopen hebt, ben je klaar en kan je op www.notaclick.be een bod uitbrengen!