352 berichten, chronologisch geordend per 10
van nieuw > oud | oud > nieuw

Vorige ... 2 3 4 5 6 ... Volgende

EPC: NIEUWE VERPLICHTING VANAF 1 JANUARI 2012

27 december 2011 - Het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) informeert potentiële kopers en huurders over de energiezuinigheid van de woning. Het EPC is verplicht vanaf...

BTW-PLICHT NOTARISSEN

4 januari 2012 - In haar budgetakkoord heeft de regering voorzien om de 1.435 Belgische notarissen vanaf 2012 aan btw te onderwerpen. Op die manier sluit België aan bij de andere Europese landen. Ons land was immers een van de weinige Europese landen waar de juridische beroepen niet aan btw waren onderworpen.

Notarisbarometer: BELGISCH VASTGOED IN 2011

pm 19 januari 2012 - De "Notarisbarometer" van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) peilt o.a. naar de activiteiten van de bevolking inzake vastgoed. De cijfers van het gehele jaar 2011 tonen aan dat er bijna 3% meer vastgoedtransacties waren in vergelijking met 2010. Zowel voor woonhuizen als appartementen lag de gemiddelde verkoopprijs boven de grens van 200.000 euro. Het afgelopen jaar werden Belgische woonhuizen 10,7% duurder. Voor appartementen gaat het om een stijging van 8,4%. In 2011 kostte een woonhuis gemiddeld 214.000 euro, de gemiddelde prijs van een appartement bedroeg 206.000 euro.

KENT U DE GRATIS VERZEKERING GEWAARBORGD WONEN?

28 augustus 2012 - De verzekering Gewaarborgd Wonen zorgt ervoor dat u uw hypothecaire lening kan blijven afbetalen, ook al verliest u uw baan of bent u tijdelijk arbeidsongeschikt. De Vlaamse overheid betaalt de premie. Deze verzekering is dus volledig gratis!

EEN HUIS KOPEN OF VERKOPEN: wat met de kosten?

12 september 2012 - Als je een huis koopt, wordt er eerst een verkoopsovereenkomst, een compromis, opgemaakt, en later komt dan de eigenlijke verkoopakte bij de notaris. Dat er daar kosten bij te pas komen, is evident, maar soms ontstaat er discussie over welke kosten precies ten laste zijn van de verkoper, en welke ten laste van de koper.

E-VOORKOOPLOKET VANAF 1 OKTOBER BESCHIKBAAR

pm 20 september 2012 - Vandaag werd in het Brusselse Notarishuis het zogenaamde e-voorkooploket voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege. Vanaf 1 oktober 2012 kunnen o.a. notarissen via dit elektronisch loket meteen uitzoeken of op een bepaald onroerend goed een recht van voorkoop rust. Ook het aanbieden en uitoefenen van het recht van voorkoop zelf, wordt een pak eenvoudiger. Particuliere kandidaat-kopers, landbouwers of ondernemers zullen ook vanaf 1 oktober via het zogenaamde geoloket snel kunnen opzoeken of op een perceel een voorkooprecht van toepassing is.

SOCIALE MEDIA NA OVERLIJDEN: Best vooraf regelen

28 september 2012 - Ons leven speelt zich meer en meer op het internet af. Maar wat gebeurt er met die info (teksten, foto's, video's, ...) wanneer u er niet meer bent? 4,5 miljoen Belgen hebben een Facebook-account, 200.000 hebben een Twitter-account. Mensen zien die sociale media als een stuk van hun bezit, waarvoor ze een regeling willen treffen na hun overlijden. In België kunnen ze in hun testament een uitvoerder aanduiden die hun wilsbeschikkingen over bv. hun Facebook-pagina uitvoert.

DE NOTARIS STEUNT ACTIE CHILD FOCUS

1 oktober 2012 - Via deze site steunen de notarissen het zogenaamde project NotFound, een initiatief van Missing Children Europe (MCE) en Child Focus. Het gaat om een initiatief...

NOTANEWS: DE IPAD APP VAN DE NOTARISSEN VOOR DE BURGER

pm 6 november 2012 - Notariële nieuwtjes, video's en brochures zijn vanaf nu beschikbaar via een nieuwe app: "Notanews". De app werd klaargestoomd door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN). Op die manier creëren de notarissen een extra kanaal om het grote publiek van toegankelijke, objectieve en betrouwbare juridische informatie te voorzien. De app "Notanews" is gratis te downloaden via de App Store.

WAT ERFT DE LANGSTLEVENDE ECHTGENOOT?

19 juni 2013 - Erft u als langstlevende echtgenoot automatisch alles? Of zijn er toch bepaalde voorwaarden? U krijgt het antwoord in onze video van de week.  Meer...

Vorige ... 2 3 4 5 6 ... Volgende